dinsdag 1 december 2015

Sinterklaas zonder baard

Sinterklaas zonder baard

Auteur: Sanne de Bakker
Illustraties: Mark Janssen
ISBN: 9789020682472
Uitgeverij: Kluitman
Prijs: € 12,50

Een paar dagen voor het vertrek naar Nederland besluit Sinterklaas dat zijn baard er af moet. Hij denkt dat de kinderen bang voor hem zijn door de baard.

De pieten zijn het hier niet mee eens en proberen hem tegen te houden, maar helaas de baard gaat er af. Ook zijn haren moeten korter, en ook zijn kleren kunnen wel anders.

In trui en lange broek, zonder baard, mijter en staf vertrekt Sint naar Nederland. Zouden de kinderen hem wel herkennen? Pieten proberen hem op andere gedachten te brengen, maar helaas lukt het niet. Zou het sinterklaasfeest wel doorgaan?

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Het is een spannend verhaal waar kinderen ook de andere kant van die goede Sint leren kennen. Want hij is best wel eigenwijs en wordt ook wel eens boos op de pieten.

En wat doe je als je iets stouts hebt gedaan, zoals hoofdpiet? Uiteindelijk blijkt dat je dat maar beter kunt vertellen, ook al denk je dat je dan straf krijgt (geen pepernoten meer in de vla...).

De illustraties zijn erg kleurrijk. Op elke bladzijde staan wat kleine afbeeldingen. Daarnaast ook een aantal grotere illustraties die heel goed bij het verhaal passen.

Conclusie: een prachtig boek met een mooi en spannend verhaal. Soms wordt je boos op Sinterklaas, hij moet niet zo eigenwijs doen. Soms krijg je medelijden met hem, want het is echt wel zielig dat niemand een tekening voor hem maakt.

Wil je dit boek nog kopen om in de zak te doen?  Bestel het dan via onderstaande link:
- Sinterklaas zonder baard

Nog meer boeken over Sinterklaas? Kijk ook eens bij mijn andere blogs:
Klaasje Sinterklaasje
Foeksia en de hoed van SinterklaasGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...