dinsdag 22 december 2015

Recensie: Sanne@Sanne

SANNE @ SANNE

Auteur: Evelien van Dort
Illustraties: Sam Illustraties
ISBN: 9789026621420
Uitgever: Callenbach
Prijs: € 9,99
10-12 jaar

Het boek Sanne@Sanne gaat over een Sanne van 12 jaar oud, ze vertrouwt haar geheimen toe aan een dagboek. Dit dagboek vind je ook in het boek, gedrukt in een ander lettertype op een lichtgrijze achtergrond. De illustraties passen goed in dit meidenboek. Soms groot, soms een klein detail, zoals een haarborstel of pumps.

Sanne houdt van zingen en wil graag auditie doen voor een solo in het schoolkoor. Haar vriendin Esther wil dezelfde solo, zorgt dit voor problemen tussen de vriendinnen?

Sanne is een meisje dat je in elke klas wel tegen kan komen. Ze is soms onzeker en moet leren voor zichzelf op te komen. Ze is verliefd op Lucas, maar ze denkt dat ze geen kans maakt bij zo'n leuke jongen. Vriendinnen praten achter haar rug om, zijn dit wel echte vriendinnen, vraagt ze zich af. En als dan ook thuis niet alles op rolletjes loopt, kun je dat maar beter van je afschrijven in een dagboek.

Door het dagboek kun je je echt inleven in Sanne, je weet wat ze denkt en voelt en hoopt dat ze zelf met goede oplossingen komt.

Evelien van Dort begon in 1996 met het schrijven van kinderboeken. Inmiddels zijn er al ruim 60 kinderboeken van haar verschenen. Sanne@Sanne is een verhaal waarin veel meiden zich zullen herkennen. Volgens de website van de uitgever is het het eerste deel van een serie. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...