maandag 28 december 2015

Recensie: Opa Vlucht

Opa vlucht

Auteur: David Walliams
Illustraties: Tony Ross
ISBN: 9789044826449
Uitgever: Clavis
http://www.clavisbooks.com
Prijs: € 18,95
Leeftijd: 9-12 jaar

Naar dit boek was ik erg benieuwd. Van schrijver David Walliams heb ik al meer boeken gelezen, dus verwachte ik weer een humoristisch boek. En dat is het zeker, maar ook avontuurlijk, soms zielig en serieus.

In dit boek gaat het over Jack van 12 jaar en zijn opa, die oud is en verward. Het speelt zicht af in 1983. Opa was in de Tweede Wereldoorlog piloot en beleeft zijn gevechtsavonturen opnieuw in zijn gedachten en denkt dat het nog steeds oorlog is.

We leren in dit boek veel over de oorlog (over de Engelsen, niet hoe het in Nederland was). Maar wel op een leuke fantasievolle manier. De moeilijke termen staan achter in het boek wat duidelijker uitgelegd.

Jack vindt het heerlijk om naar de verhalen van zijn opa te luisteren, maar zijn ouders vinden dat opa te verward is en naar een bejaardentehuis moet. Voor Jack een reden om opa te helpen om te ontsnappen.

De illustraties van Tony Ross maken het boek nog humoristischer en makkelijker te lezen. Op de eerste pagina's zie je alle hoofdpersonen uit het boek, een plattegrond van de stad waar het verhaal zich afspeelt en een afbeelding van het niet zo gezellig ogende bejaardentehuis, Huize Schemerlicht.

Ook de tekst is op een leuke manier gedrukt. Belangrijke woorden of uitroepen worden in een wat grotere letter gedrukt, soms lijken de letters om hoog te vliegen of naar beneden te vallen.

Door het vliegtuig op de cover kun je misschien denken dat het een jongensboek is, maar ik weet zeker dat meisje ook zullen genieten van dit mooie boek!

Wil je het boek zelf ook lezen? Hier kun je het boek bestellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...