vrijdag 11 december 2015

Recensie: Ergens

Ergens

Auteur: Judith Kunkeler
Illustraties: Esther Leeuwrik
ISBN: 9789051163810
Uitgeverij: De Vier Windstreken
www.vierwindstreken.com
Prijs: € 14,50

De omslag van dit boek trok mijn aandacht door de mooie zachte kleuren en de sprookjesachtige sfeer die het uitstraalt. Deze gedetailleerde illustraties vindt je ook in de rest van het boek terug en nemen je mee door het verhaal. Je maakt de reis die Eva maakt, die besluit weg te gaan naar Nergens. Je volgt de pijlen die zij volgt en komt uiteindelijk uit in Nergens. Daar waar alle kwijtgeraakte, verloren spullen zijn. Soms maar even, dan zijn ze snel weer door de eigenaar teruggevonden, soms voor altijd.

Het verhaal is heel beeldend geschreven en vormt met de illustraties een mooi geheel.

Als Eva na lange tijd in de hal met alle verloren spullen is gebleven wordt het tijd om verder te gaan. Ze komt in een dorpje met "vergeten" bewoners, heksen, tovenaars, kabouters, elfjes. Daar mag ze wonen. Het is een treurig dorpje, maar uiteindelijk blijkt dat je samen echt een thuis kunt maken. Een prachtige boodschap: voor iedereen is er Ergens een plekje.

Bij het voorlezen waren het vooral de illustraties die de aandacht van mijn kinderen trokken. Het volgen van de pijlen en kijken wat er allemaal in Nergens te vinden is. Ook na het lezen bleven ze het boek doorbladeren op zoek naar nieuwe dingen.

Dat het boek ook verder indruk heeft gemaakt bleek 's avonds bij het naar bed gaan. Oudste dochter (6 jaar) wil graag een keer echt in Nergens kijken, misschien vindt ze daar haar spullen wel terug die kwijt zijn. Maar niet alleen zoals Eva hoor mama, wel met jullie allemaal, want anders ga ik jullie teveel missen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...