donderdag 10 december 2015

Recensie: Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de murenHet huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

Auteur: Tom Llewellyn
Vertaling: Esther Ottens
Illustraties: Maximilian Meinzold
ISBN: 9789000344635
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 13,99

De titel en omslag van dit boek zorgen ervoor dat je nieuwsgierig wordt naar wat er in dit huis gebeurt. Josh en Aaron zijn samen met hun ouders en opa de nieuwe bewoners van dit rare huis.

Het huis dat het grootste is in de buurt, maar toch het goedkoopste en het enige dat de ouders van Josh en Aaron kunnen betalen. Het huis is natuurlijk niet voor niets zo goedkoop, bij binnenkomst valt bijna iedereen om, want de vloeren zijn scheef en op de muren staan allemaal vreemde teksten.

De vorige bewoner die het huis heeft laten bouwen was een uitvinder en dat is in het hele huis terug te zien. Zelfs de scheve vloeren horen bij het ontwerp van deze woning.

Ook blijkt dat de familie niet de enige bewoners van het huis zijn. Ze moeten het delen met pratende ratten, die niet zo blij zijn met extra huisgenoten. En dat laten ze merken ook.

Dat het huis vol verrassingen en raadsels zit is wel duidelijk. Aaron en Josh proberen samen met buurmeisje Lola die raadsels op te lossen. Ze vinden een kistje met een raar poeder, een schriftje van de uitvinder vol met geheimen, die wel eens voor grote problemen kunnen zorgen.

Van begin tot eind een fantasievol en spannend boek. Het boek heeft korte hoofdstukken, die allen beginnen met dezelfde illustratie. Er zijn veel verschillende personages in het boek, de familie, de diverse buren en natuurlijk de ratten. Deze hebben allemaal duidelijke karaktereigenschappen en zorgen voor extra verhaallijnen. Toch blijft het verhaal overzichtelijk en duidelijk.

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je het boek bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...