maandag 2 januari 2017

Wat moet ik met een mammoet?

Rode reeks 4 - Wat moet ik met een mammoet

Auteur: Geronimo Stilton
ISBN: 9789085923701
Prijs: € 12,95
Serie: Rode reeks deel 4
Leeftijd: 6-9 jaar

Heb je altijd al willen weten hoe mensen leefden in de prehistorie? Geronimo gaat in dit boek op ontdekking met Stanley, de tijdreiscamper. Ze belanden in de prehistorie en ontmoeten Steenie, een jongen die samen met zijn familie in de Druipsteengrot woont. Ze helpen een mammoetjong om weer terug te komen bij zijn familie. En ondertussen leren ze erg veel over het leven en overleven in de prehistorie.

De laatste bladzijden van het boek staan vol met weetjes over de prehistorie. Over de dieren die in deze tijd leefden. Maar ook over ontdekkingen en uitvindingen.

Het is een ontzettend leuk, soms spannend en zeker grappig verhaal waar je ook nog wat van leert. Ook Stanley, de camper schrijft af en toe een stukje in het boek. En natuurlijk mogen ook moppen niet ontbreken.

Ook in dit boek ontbreken de verschillende, vrolijk gekleurde lettertypes niet. Ook de illustraties zijn weer kleurrijk en een echte toevoeging aan het verhaal.

Wil je een spreekbeurt over dit boek doen? Er zijn zelfs spreekbeurttips te vinden op de site van de Wakkere Muis. En als je toch op de site bent: er staat elke maand een leuke prijsvraag op!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...