donderdag 17 december 2015

Recensie: Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Alles wat rijdt, rolt, vaart en vliegt

Auteur/illustraties: Magali Clavelet
ISBN: 9789025113049
Uitgeverij Holland
http://uitgeverijholland.nl
Prijs: € 12,50

Een mooi groot formaat zoekboek. Het boek is kleurrijk en heeft stevige kartonnen bladzijden met afgeronde hoeken.

Op elke linkerpagina staan afbeeldingen van voertuigen met daarbij de naam. Deze kun je in de grote platen op de rechterpagina zoeken.

Het leuke aan dit boek is dat het niet gaat om de standaard voertuigen, al komen ook  hier de brandweer, de politie aan bod. Maar het neemt de kinderen ook mee naar de toekomst met bijvoorbeeld een rugraket en vliegende schoenen. Dat vinden ze hier toch wel heel bijzonder. Zou dat echt kunnen? Ook een kijkje in het verleden hoort erbij, de koets, een stoomlocomotief en een kar kun je hier vinden.

Je gaat de wereld over met een gondel, de New York taxi en een dubbeldekker. Ook in de sneeuw, in de lucht en op zee is genoeg te vinden.

En voor de echte zoekers: op de eerste bladzijde van het boek staan een aantal afbeeldingen die je in het hele boek kunt terugvinden!

In dit boek ontdek je samen met de kinderen elke keer weer nieuwe dingen. Ze leren ook veel nieuwe woorden, omdat het niet allemaal bekende voer-, vaar- of vliegtuigen zijn. Je kunt zelf een verhaal bij de afbeeldingen verzinnen, want er is veel meer op te zien dan alleen de voertuigen. Of laat ze zoeken naar andere dingen, zoals Op Zee naar de vuurtoren of het piratenschip. Genoeg mogelijkheden dus met dit boek. Het zal niet snel gaan vervelen.

Denk niet dat dit boek alleen geschikt is voor jongens, hier thuis met alleen meiden een groot succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...