dinsdag 15 december 2015

Recensie: Hoeveel nachtjes tot Kerstmis


 Hoeveel nachtjes tot kerstmis?

Auteur: Mark Sperring
Illustraties: Sébastien Braun
ISBN: 9789051164671
Uitgeverij: De Vier Windstreken
www.vierwindstreken.nl
Prijs: € 14,50

Dit boek over Kleine Pip en Papa Brom brengt je heerlijk in kerstsfeer. Kleine Pip kan niet wachten tot het eindelijk Kerstmis is. Elke ochtend, heel vroeg, maakt hij Papa Brom wakker om te vragen of het echt Kerstmis is.
Het duurt nog 4 nachtjes voor het zover is. Dat is voor Kleine Pip lang wachten, maar gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen.

In die dagen worden echte kerstvoorbereidingen gedaan zoals, kaarten sturen en een kerstboom versieren.

En als het dan eindelijk zo ver is.....

De illustraties zijn mooi en kleurrijk, ze geven de sfeer van het verhaal goed weer. Er is veel op te zien en als je het boek vaker leest, ontdek je elke keer weer nieuwe dingen. Ze passen goed bij de tekst, die speels op de pagina's is gedrukt in verschillende formaten.

Het verhaal is heel herkenbaar voor kinderen, want wachten op iets leuks en spannends duurt natuurlijk altijd heel erg lang. En is het voor volwassenen heel duidelijk wat nog 4 nachtjes slapen is, voor kinderen is dat toch wel moeilijk te begrijpen.

Kinderen leven echt mee met Kleine Pip, ze tellen de nachtjes mee. En helpen vooral ook om Papa Brom wakker te maken: "Word wakker, ik denk dat het Kerstmis is", werd hier na een paar keer luid mee geroepen.

Een mooi, warm en sfeervol kerstverhaal. Als je het boek hier besteld heb je hem nog op tijd voor kerst in huis. Je kunt dan samen met Kleine Pip de laatste nachtjes aftellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...