woensdag 16 december 2015

Recensie: De Muffin-Club

De Muffin-Club 1 - De zoetste club ter wereld

Deel 1: de zoetste club ter wereld
Auteur: Katja Alves
Illustraties: Elli Bruder
ISBN: 9789025112714
Uitgeverij Holland
www.uitgeverijholland.nl
Prijs: € 9,95

In dit eerste deel (van de inmiddels 4 in het Nederlands uitgegeven delen) van De Muffin-Club komen we alles te weten over het ontstaan van de club en wie er allemaal aan meedoen.

De omslag ziet er aantrekkelijk uit voor meiden. En ook de inhoud van het boek ziet er lekker zoet uit met roze / paars tinten. De illustraties en tekst zijn in deze kleuren. De illustraties verduidelijken het verhaal. Soms is het een stukje verhaal in stripvorm getekend, afgewisseld met gewone illustraties wat het boek een speels karakter geeft.

Op de eerste twee pagina's worden vier meisjes aan je voorgesteld, de hoofdpersonen van dit boek. Dit is handig, zo weet je gelijk over wie het gaat.

Lin, Tamtam, Miranda en Lulu worden in één groep ingedeeld om taart te maken voor het schoolfeest. Vier hele verschillende meisjes, één verlegen, één grappig, één wil graag een uitvinding doen en een meisje dat van mode houdt.

Ze oefenen met het maken van taart en besluiten dat het muffins moeten worden. Ondertussen gebeuren er op school ook nog rare dingen waar Lin de schuld van krijgt. Ze besluiten de Muffin-Club op te richten en met zijn vieren alles uit te zoeken om Lin te helpen. Gaat het lukken?

Een heerlijk boek voor meisjes van ongeveer 7 jaar.

Hier vind je meer informatie over alle delen die in deze serie zijn verschenen.

In het Duits zijn er al meer delen uitgekomen, wie weet worden deze in de toekomst ook nog in het Nederlands vertaald en uitgegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...