dinsdag 5 januari 2016

Recensie: Stranders

Stranders

Auteur: Iris Stobbelaar
Illustraties: Maaike Putman
ISBN: 9789021675107
Uitgeverij: Ploegsma
https://www.ploegsma.nl
Prijs: € 17,99
Leeftijd: 9-12 jaar

Dit is zo'n boek dat je tijdens het lezen eigenlijk niet weg wilt leggen. Je moet weten hoe het afloopt. Maar als het dan eenmaal uit is.....dan heb je spijt dat je niet iets langzamer hebt gelezen.

Kaatje is het zusje van Job, hij moet altijd op haar passen en is dat zat. Hij wenst dat ze verdwijnt. En dat gebeurt ook. De enige manier dat ze weer terug kan komen is dat Job haar redt uit de wereld waar ze in is terecht gekomen. Op de cover staat het al: "Wees voorzichtig met wat je wenst" en dat geldt zeker als je in de wereld terechtkomt die Iris Stobbelaar in dit boek zo beeldend beschrijft.

De hoofdstukken beginnen met een afbeelding van de gebeurtenissen in dat hoofdstuk. Daardoor gaat het verhaal ook echt leven.

Het is een kinderboek, maar ik denk dat veel volwassenen er net zo van zullen genieten.

De filmrechten van het boek zijn al verkocht.

Als je nieuwsgierig bent naar deze fantasievolle wereld, kun je hier de eerste drie hoofdstukken lezen.

Ik begrijp dat je daarna niet wilt stoppen, dus het boek kun je hier bestellen.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marjon,
  Klinkt echt leuk dit boek! Ik raak helemaal enthousiast van je recensie. In dezelfde leeftijdscategorie kan ik je ook het boek "Weg" aanbevelen van Marjolijn van Rest. Ook zo'n boek waar je zelf plezier aan beleeft ;-). Mijn oudste is 11, dus wij lezen zo soms samen hetzelfde boek. Groetjes Alice.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, ik ga eens kijken naar Weg. Wie weet zie je daar binnenkort wel een recensie van verschijnen. Groeten Marion

   Verwijderen

What the h@ck!

Auteur: Maria Genova Uitgeverij Kluitman Prijs: € 12,99 Leeftijd 9-99 jaar Al vaker zag ik het boek voorbijkomen...