donderdag 28 januari 2016

Recensie: Heksenheibel

Heksenheibel - Heksenheibel

Auteur: Sibéal Pounder
Illustraties: Laura Ellen Anderson
ISBN: 9789089418845
Uitgeverij: Memphis Belle
http://www.memphisbelle.nl/
Prijs: € 15,95
Leeftijd: 8/9-12

Kathinka woont bij de nare juf Hekz, Ze denkt dat ze een gewoon meisje is, totdat er opeens een elfje bij haar langskomt. Elfje Eva vertelt Kathinka dat ze een heks is en dat haar op komt halen.

Kathinka gelooft het niet, maar alles is beter dan bij juf Hekz wonen, dus gaat ze mee naar de wereld van de heksen. Ze gaat naar Gootstede, maar daar kom je niet zomaar. Dat land ligt onder ons, door het afvoerputje van de gootsteen belandt Kathinka in een echte droomwereld vol met heksen.

Daar aangekomen blijkt dat ze één van de deelneemsters is van een grote wedstrijd: Heksenheibel. Wat deze spannende, bizarre wedstrijd inhoud moet je zelf lezen, anders verklap ik teveel. Kathinka heeft al snel een paar vrienden, maar ze wordt ook tegengewerkt. En hoe moet ze een wedstrijd winnen zonder dat ze een toverspreuk kent?

Het boek is leuk geschreven. Er zit spanning in, maar ook humor. Je leert nu eindelijk waarom heksen een punthoed, een kromme neus en wratten hebben. De heksenwereld is goed bedacht. De kaart voorin het boek laat duidelijk zien waar alles ligt en waar ze zich in de wedstrijd bevinden.

De zwart-wit illustraties in het boek zitten vol met details en zijn aantrekkelijk.

Dit boek is het eerste deel uit een serie. Het tweede deel, Heksenhussel, verschijnt in april in de boekhandels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...