zaterdag 9 januari 2016

Recensie: Wie Wat Waarom Junior

Wie? Wat? Waarom? - Ziek & gezond junior

ZIEK EN GEZOND
Auteur: Doris Rübel
ISBN: 9789025112998
Uitgeverij Holland
Prijs: € 9,95
Leeftijd: 3-6 jaar / 6-9 jaar

Een informatief boek over  Ziek & Gezond. In dit boek worden veel vragen beantwoord over ziek zijn, zoals: Wat is koorts?, Wat gebeurt er als je een wond hebt? en  Hoe poets je goed je tanden?

Duidelijk uitgelegd met illustraties en flapjes waar nog meer achter te ontdekken is. Erg leuk voor nieuwsgierige kinderen die graag alles willen weten.

Leerzaam, er wordt veel in uitgelegd. Je zie een kindje bij de dokter, wat doet die allemaal. Hoe gaat het als je bloed moet prikken en nog veel meer is er te lezen en zien in dit boek.

Wie? Wat? Waarom? - Het schip

HET SCHIP
Auteur: Andrea Erne
ISBN: 9789025113032
Uitgeverij Holland
Prijs: € 9,95
Leeftijd: 3-6 jaar / 6-9 jaar

Een ander boek in deze serie is Het Schip. Van het bouwen van een schip, de haven, het laden van een schip tot het besturen, alles komt aan bod in dit Wie Wat Waarom boek.

Ook in dit boek veel duidelijke illustraties met flapjes. Achter de flapjes weer veel leuke verrassingen, zoals een anker dat naar beneden gaat, de vuurtoren die verlicht wordt en een stuk binnenkant van een schip.

Ook in deze serie: De Graafmachine en De Vuilniswagen.

De boeken zijn gedrukt op stevig karton dus ook geschikt voor jonge kinderen om lekker zelf in te bladeren en te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...