maandag 25 januari 2016

Recensie: Keet met Bubbels

Verhalen uit de Heksenkeet - Keet met bubbels 2

Auteur: Femke Dekker
Illustraties: Marieke Nelissen
ISBN: 9789025761424
Uitgeverij: Gottmer
http://www.gottmer.nl/kinderboeken
Verhalen uit de Heksenkeet deel 2
Prijs: € 9,95

Dit is deel 2 van de serie Verhalen uit de Heksenkeet. Over deel 1 schreef ik al eerder:
http://kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl/2015/12/recensie-een-pittig-soepje.html

Ondanks dat dit een tweede deel uit een serie is kun je dit boek ook goed lezen als je deel 1 niet hebt gelezen. Het begint net als deel 1 weer met een uitleg over De Heksenkeet en de vier bewoonsters van dit huis. Degenen die het eerste deel wel hebben gelezen zien natuurlijk wel de veranderingen bij heks Sybil.

In dit deel maakt heks Luna een heerlijk toversopje. Niet zomaar een sopje, maar één met geweldig grote bubbels met muziek erin. En in die grote bubbels past natuurlijk heel veel. En als je dan buiten met het sop gaat spelen......dan verdwijnt er weleens iets in de lucht.

Het is een heerlijk heksenverhaal met wederom prachtige illustraties die het verhaal goed weergeven. Het zit weer vol fantasie, zelfs de tapijten vliegen vrolijk mee door de lucht.

De zinnen in dit boek zijn kort, maar je ziet zo voor je wat er allemaal gebeurt in de Heksenkeet. Water in de tobbe dat kolkt en bruist, jurken die zwieren om de benen. Doe daar een beetje toverthee, spinnenpootjes en paddendril bij en je hebt weer een fantastisch verhaal om te lezen.

Wil je dit boek ook graag lezen? Hier kun je het bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...