maandag 18 januari 2016

Recensie: Plan C

Plan C

Auteur: Simone Arts
Illustraties: Sam Loman
ISBN: 9789025113131
Uitgeverij: Holland
www.uitgeverijholland.nl
Prijs: € 13,90
Leeftijd: 9-12 jaar

Diede is enig kind, maar niet lang meer. Ze kijkt uit naar de dag dat haar pleegbroer komt. In huis verandert er van alles, zo moet ze van kamer wisselen.

Diede speelt basketbal, in dit boek lees je veel over de trainingen en wedstrijden van Diede en haar team. Er komen veel sporttermen in voor.

De komst van haar pleegbroer is niet altijd makkelijk. Cees is erg gesloten, terwijl zij had gehoopt op iemand die gezellig komt kletsen en meegaat naar de wedstrijden. En zo zijn er nog meer problemen waardoor haar ouders niet altijd meer tijd voor haar lijken te hebben. Haar resultaten gaan hierdoor achteruit.

In het boek cursief gedrukt de gedachten van Cees. Is een pleeggezin wel wat hij nodig heeft, of zou hij liever iets anders willen?

Een mooi boek, waarin je naast de problemen van het vormen van een nieuw gezin ook kunt lezen over sporten, verliefd zijn en vriendschap. In het boek af en toe een kleine illustratie van een detail. Ook op de omslag staan voorwerpen afgebeeld, gedurende het verhaal kom je erachter wat daar de betekenis van is.

Hier kun je het boek bestellen. Het eerste boek dat ik heb gelezen waarin pleegzorg voorkomt. Ook de sport basketbal komt niet vaak voor. Een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...