donderdag 14 januari 2016

Recensie: Hugo's Geniale wereld

Hugo's geniale wereld

Auteur: Sabine Zett
Illustraties: Ute Kause
ISBN: 9789025112301
Uitgeverij Holland
http://uitgeverijholland.nl
Prijs: € 14,90
Leeftijd: 10-12 jaar

Je zit in de brugklas, bent verliefd op het mooiste meisje van de school, en denkt zelf dat je geniaal bent. Welkom in de wereld van Hugo.

In Hugo's geniale wereld probeert hij indruk te maken op Viola. Daarvoor bedenkt hij een plan. Als hij topsporter wordt ziet ze hem vast wel staan. Maar welke sport dat moet worden is de vraag. Hij gaat snuffelen bij voetbal, handbal, judo en zelfs bij ballet. Als je ervan overtuigd bent dat je gelijk topsporter bent en niet hoeft te oefenen dan levert dat wel eens problemen op.

Hij probeert iedereen te overtuigen dat hij fantastisch is, maar meestal gaat er iets mis. Hij gedraagt zich al als een superster, maar ondertussen merk je ook zijn onzekerheden. Ook zijn achternaam Kotsbos is natuurlijk niet ideaal als je geniaal wilt zijn.

Een humoristisch boek over het zware leven in de brugklas. Er graag bij willen horen, populaire en minder populaire klasgenoten, onzekerheden en nog veel meer op een leuke manier beschreven.

De schrijfstijl doet een beetje denken aan de Leven van een Loser boeken, het leest makkelijk, het taalgebruik past echt bij deze leeftijd. De illustraties zijn minder aanwezig, maar passen goed bij het verhaal.

Al met al een makkelijk en humoristisch boek. Er zijn over Hugo al meer boeken geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...