dinsdag 29 maart 2016

Recensie: De jacht op de zwarte tulp

De jacht op de zwarte tulp 19

Auteur: Thea Stilton
ISBN: 9789085923398
Uitgever: De Wakkere Muis
Prijs: € 14,95
Leeftijd: 9-12 jaar

Thea Stilton, de zus van Geronimo Stilton, schrijft bij De Wakkere Muis over de avonturen van de Thea Sisters. Deze vijf vriendinnen maken spannende avonturen mee, waarbij jij als lezer kunt helpen met speuren.

Dit boek is wel heel speciaal, want het speelt zich af in Nederland. Dus veel herkenbare plaatsen voor de lezers. Violet is voor een maand in Nederland om deel te nemen aan een schilderscursus. Als de vader van Jan, die ook deelneemt aan de cursus, verdwijnt komen alle Thea Sisters naar Nederland om te helpen zoeken.

In het begin van het boek staan alle personages van het boek beschreven. In het boek staan diverse aanwijzingen, waardoor je als lezer goed gaat meedenken over de zoektocht naar de vader van Jan. Kun jij het samen met de Thea Sisters oplossen?

Als je dan uiteindelijk dit spannende avontuur hebt beleefd, vind je nog leuke spelletjes en veel weetjes over Nederland achterin het boek. En als laatste de vraag: Wat vond jij het leukst aan dit avontuur? Het leukste vond ik dat het zich in Nederland afspeelde. De weetjes achterin zijn interessant om te lezen en ook echt leerzaam (maar dat moet je misschien niet vertellen, want iets lezen dat leerzaam is....)

Thea Stilton heeft al meerdere avonturen van de Thea Sisters geschreven. Wil je dit boek lezen? Je kunt het hier bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...