maandag 7 maart 2016

Recensie: De wolf die uit het boek viel

De wolf die uit het boek viel

Auteur: Thierry Robberecht
Illustraties: Grégoire Mabire
ISBN: 9789044825510
Uitgeverij: Clavis
Leeftijd: 3-6 jaar

Een mooi prentenboek waarin de boze wolf uit een boek valt. Hij is gewend dat iedereen bang voor hem is. Maar in de wereld buiten het boek is hij maar klein en wordt hij zelf angstig. De kat in de kamer is erg eng en groot en heeft wel zin in een lekkere wolf.

De wolf gaat op zoek naar een boek waarin hij veilig is. Maar elke keer komt hij in een verhaal terecht waar hij niet past. Totdat hij in een boek komt waar hij in een bos belandt. Op een boomstam zit een meisje, gekleed in het rood, te huilen. Haar verhaal is verpest, want de wolf is niet op komen dagen. Gelukkig is er nu een wolf, die weer een plek heeft gevonden waar hij zich thuis voelt.

Een boek met kleurrijke illustraties, herkenbare afbeeldingen. Kinderen zullen Roodkapje gelijk herkennen. De wolf heeft grote enge tanden, maar toont ook zijn bange kant. Voor de boekenliefhebbers staan er erg veel bekende (Clavis) titels in de kast.

Dit sprookje leert kinderen dat je niet altijd stoer hoeft te zijn, het is niet erg om ook bang te zijn. Tevens is het een zoektocht naar een veilige plek waar je jezelf kan zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...