dinsdag 5 april 2016

Opilopi

Opilopi

Auteur: Clinty Thuijls
Illustraties: Argibald
Uitgever: Marmer
ISBN: 9789460683190
Prijs: € 14,95
Leeftijd: 3-8

Sjef gaat elke week logeren bij zijn opa Pie (Opilopi) en oma Monne. De korte verhalen in dit boek gaan over alle dingen die Sjef en zijn opa meemaken.

Het zijn onderwerpen die kinderen zullen aanspreken: timmeren, afzwemmen, een tent opzetten, bramen plukken, jam maken, Sinterklaas vieren en nog veel meer. Soms doet opa een beetje gevaarlijk, zoals met het maken van een vuurtje. Dan peutert hij weer in zijn neus en zegt dat dat gezond is. Hij houdt van grapjes. Het is leuk om te lezen dat Sjef allerlei leuke dingen samen met zijn opa beleefd. Er zullen vast meer kinderen Opilopi willen als opa.

Mijn dochters vinden de verhalen erg grappig. Sommige dingen vinden ze vies, zoals neuspeuteren, maar toch ook wel leuk. Ook herkennen ze dingen, zoals het maken van jam, bramen zoeken en in de tuin een tent opzetten.

Wat ik vooral erg leuk vind is dat het hele normale dingen zijn die ze beleven. Gewoon thuis of in de natuur. Ga ook eens met je eigen kinderen (of klas) op ontdekking: schatten zoeken in de natuur, maak een keer jam (die is vast ontiegelijk lekker), zet een tent op in je tuin en ga er een nachtje slapen. Je zult zien dat kinderen daarvan genieten en er maanden later nog over praten.

De leuke zwart-wit illustraties maken de verhalen helemaal af.

Wil je dit leuke voorleesboek ook thuis of in de klas hebben? Hier kun je Opilopie bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...