woensdag 2 maart 2016

Recensie: Op pad met Wiebel & Kriebel

Op pad met Wiebel & Kriebel

Auteur: Els Roeterdink
Illustraties: Floortje Klinkenberg
ISBN: 9789491886270
Uitgeverij: Droomvallei
Leeftijd: 3-6 jaar

Stil zitten terwijl je voorgelezen wordt is voor sommige kinderen erg moeilijk. Daarvoor is dit boek een uitkomst.

Mijn eerste kennismaking met Wiebel & Kriebel was samen met mijn 5-jarige dochter in de bibliotheek. Schrijfster Els Roeterdink las voor en de kinderen luisterden en bewogen gezellig mee. Want bij deze verhalen mag je lekker bewegen.

Wiebel is een jongetje met een vriendje Kriebel. Kriebel woont op Wiebels schouder, is klein en paars. Tijdens het voorlezen zijn de kinderen Wiebel en op hun schouder zit Kriebel en samen beleven ze de leukste avonturen.

In dit boek staan 10 verhalen met veel herkenbare situaties, ze gaan naar de kermis, kamperen, naar de maan. Maar ook serieuzere onderwerpen, zoals de voedselbank en het dierenasiel komen aan bod en zijn erg leerzaam.

Het verhaal dat hier het meeste succes heeft is het verhaal over Giethoorn, daar zijn we vorig jaar zelf geweest en is dus heel herkenbaar. Wiebel en Kriebel varen in een fluisterboot, beklimmen de uitkijktoren en ontdekken wat riet is en wat daarmee gedaan wordt.

Tijdens het lezen zijn de kinderen aan het springen, zwaaien, sturen, klimmen en nog veel meer aan het bewegen. Je kunt je afvragen of ze echt naar het verhaal luisteren, dat is zeker het geval. Mijn dochter kon het verhaal prima navertellen, met alle bewegingen erbij.

Op de website van Els kun je nog meer informatie vinden over Wiebel en Kriebel. Ook kun je daar informatie vinden over een echte Kriebel handpop die je kunt bestellen om te gebruiken tijdens het voorlezen.

Het boek kun je ook hier bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...