maandag 14 maart 2016

Recensie: Boer Boris en de eieren

Boer Boris en de eieren
Auteur: Ted van Lieshout
Illustraties: Philip Hopman
ISBN: 9789025762520
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: € 10,00 (tot 1 mei 2016, daarna € 12,95)
Leeftijd: 3-6 jaar

Het is al bijna weer Pasen, ben je nog op zoek naar een leuk boek om voor te lezen voor Pasen? Dan is Boer Boris en de eieren een aanrader. Gekleurde eieren die verstopt moeten worden, de paashaas die zomaar langs komt rennen en eieren verven. Goed voor een heerlijk paasverhaal.

Het boek is op rijm geschreven. De kippen hebben allemaal vreemde gekleurde eieren gelegd. Gelukkig zijn ze niet ziek, maar is het voor Pasen. Die eieren moeten natuurlijk verstopt worden en de lezer mag meehelpen zoeken (ze zijn klein en goed verstopt, dus goed kijken). Daarna moeten de eieren door het hele land verstopt worden. Maar door een bijna botsing met de paashaas breken alle eieren. Hoe wordt dit opgelost?

De illustraties zijn kleurrijk en er is ontzettend veel op te ontdekken naast alle eitjes. Zelfs varkens die touwtje springen. Heerlijk om naar te kijken en samen dingen te zoeken. Want als de eitjes gevonden zijn verzin ik er zelf vaak nog wat opdrachten bij. Ik laat de kinderen dingen tellen en zoeken.

Dit is het zevende boek over Boer Boris. Tot 1 mei 2016 zijn alle Boer Boris boeken tijdelijk maar € 10,-. Klik hier voor een overzicht van deze boeken.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...