donderdag 10 maart 2016

Recensie: Donderkat Game Over!

Donderkat Game over !

Auteur: Thijs Goverde
Illustraties: Elly Hees
ISBN: 9789025112967
Uitgeverij Holland
www.uitgeverijholland.nl
Leeftijd: 9-12 jaar

Donderkat Game Over! is het vierde deel in de serie Donderkat boeken van Thijs Goverde. Het is natuurlijk leuk als je ze allemaal leest en begint in deel 1, maar mocht je alleen dit deel kunnen vinden is dat geen probleem. Het boek begint met wat vooraf ging. Hierin wordt kort uitgelegd wie de hoofdpersonen zijn in dit boek.

Michael woont samen met zijn zus Gaby, zijn ouders en vriendinnetje Kwetter in een gele onderzeeër. Dat is niet zomaar, zijn moeder wordt gezocht, zij is Donderkat. Ze maakt bommen en blaast gebouwen op, nooit mensen. Zijn vader berooft banken via de computer. Geen normaal gezin en leven dus. Degene die Donderkat vindt krijgt een grote beloning.

Saai is het wel in de onderzeeër, dus bedenkt zijn moeder een computerspel waarmee de kinderen leren bommen te maken. Dit spel wordt wereldwijd een groot succes, de beloning op het vinden van Donderkat wordt ingetrokken en het gezin kan de onderzeeër verlaten.

Dan komt het boek in een stroomversnelling en gebeurt er heel veel. Van ontvoeringen, zelf bommen maken tot hotels waarin alles een computer is. Het is avontuurlijk, spannend, bizar, humoristisch en leuk om te lezen. Vooral de oranje Kwetter met haar grappige opmerkingen en taalgebruik toverden vaak een lach op mijn gezicht.

Ik ben zelf erg benieuwd geworden naar de andere delen uit deze serie en ga die zeker nog een keer lezen.

Hier kun je alle Donderkat boeken vinden. Wil je meer informatie over de schrijver? Kijk dan eens op zijn website.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...