maandag 26 september 2016

Opa en oma Oelewapper (+winactie)

Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Illustraties: Ivan en Illia
ISBN: 9789048835737
Uitgeverij Moon
Prijs: € 4,99 (ja echt, zo goedkoop!)
Leeftijd: 3-8 jaar

Dit jaar is het thema van de kinderboekenweek Voor altijd jong. Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken is de kinderboekenweekspecial van Marianne Busser en Ron Schröder.

Jetje en Joep wonen een maand lang bij hun opa en oma in het bejaardentehuis. Daar gebeuren vreemde dingen, alle onderbroeken verdwijnen. Ik kan natuurlijk niet teveel verklappen over deze spannende gebeurtenissen, maar het is een ontzettend leuk boek. De illustraties zijn heel erg vrolijk en kleurrijk, er is van alles op te zien. Het verhaal is soms spannend, ontroerend maar vooral ook erg grappig.

Mijn dochters vonden het een prachtig boek, mooie tekeningen en het verhaal soms een beetje zielig maar wel heel leuk. Ze moesten regelmatig hard lachen (blote billen, veel onderbroeken over elkaar aantrekken...).

Wil je ook met je kinderen / klas prachtige onderbroeken maken? Op de site van Marianne Busser en Ron Schröder vind je de kleurplaten die bij dit boek horen.
Mijn dochter heeft er alvast één ingekleurd:


Er is ook een echt onderbroeken lied: luister maar!

WINACTIE:
En nu het leukste nieuws: van uitgeverij Moon heb ik nog een extra exemplaar gekregen om weg te geven op mijn blog!

Dus wil je ook graag voorlezen uit dit leuke boek? Zet dan in een berichtje hieronder of op Facebook dat je graag mee wilt doen. Delen op Facebook mag natuurlijk altijd.

Doe dit voor 4 oktober 12.00 uur. Dan ga ik loten en kan het boek op de post. De winnaar ontvangt het dan aan het begin van de kinderboekenweek in de brievenbus!
2 opmerkingen:

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...