dinsdag 23 februari 2016

Recensie: De grote invasie van Rokford

De grote invasie van Rokford

Auteur: Geronimo Stilton
ISBN: 9789085920878
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Prijs: € 9,95
Leeftijd: 9-12 jaar

Het eerste dat opvalt bij dit boek is de bouwplaat die erbij zit. Hiermee kun je de boot van kapitein Kattenklauw zelf nabouwen. De handleiding vind je hier.

Op de achterkant van het boek over de grote invasie van Rokford staat: Het spannendste boek dat ik ooit schreef! En spannend is het zeker. De Piratenkatten willen Muizeneiland veroveren. Ze komen met een gigantische vloot en het is aan Geronimo Stilton en andere dappere knagers om ze tegen te houden. K.T.K. (Knagers Tegen Katten) strijden samen tegen de katten.

In het boek wordt deze strijd ook spannend verteld, als lezer wil je erg graag weten hoe het af gaat lopen. Zal iedereen gered worden en gaat het de Piratenkatten lukken om Muizeneiland te veroveren, het lijkt er wel op.
Er zitten een aantal uitklappagina's in het boek, de illustraties geven een prachtig beeld van de strijd die wordt geleverd tussen de katten en muizen.
Ook in dit boek weer leuke woordgrappen.

Achterin het boek vind de lezer ook nog het dagboek van één van de katten: Oscar Tortuga. In dit dagboek ook een kijkje in de boot van kapitein Kattenklauw, zoals een afbeelding van de keizerlijke badkamer (met enorm veel troep), uitleg over Morse seinen en nog veel meer. Een leuke toevoeging aan het verhaal.

Voorin het boek vind je nog een persoonlijke code die je op de website van De Wakker Muis kunt invoeren, wie weet win je een leuke prijs.

Wederom was ik aangenaam verrast door een Geronimo Stilton boek en de leuke extra's die erbij zitten. Hier kun je dit spannende boek bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...