vrijdag 5 februari 2016

Recensie: Stan en de negen rovers

Leren lezen met Kluitman - Stan en de negen rovers

Auteur: Jowi Schmitz
Illustraties: Hugo van Look
ISBN: 9789020678147
Uitgeverij: Kluitman
http://www.kluitman.nl
Prijs: € 9,99
AVI E4

Op internet kwam ik dit filmpje tegen met het lied van Stan en de negen rovers. Een lekker stoer lied, dus werd ik nieuwsgierig naar het bijbehorende boek.

Het boek is op rijm geschreven en ook het roverslied kun je er in vinden. Stan woont in een stille straat, totdat er opeens negen rovers in zijn tuin verschijnen. Zij ouders houden van rust en geloven zijn verhalen over de rovers niet.

Die rovers graven gaten en zoeken schatten en hun roversmoeders. De rovers zijn stoer, maar eigenlijk willen ze maar één ding en dat is moederliefde.

Stan heeft wel zin in een avontuur, maar dat vinden zijn ouders vast niet goed, want hij is zwak en ziek. Als hij naar het ziekenhuis moet bedenken de rovers een manier om hem weer beter te maken.

Een spannende zoektocht naar aandacht en liefde. Een verhaal voor jongens en meiden van 7 - 8 jaar. Het leest heerlijk, omdat het op rijm is. Soms wat moeilijke woorden, zoals kwelen. Maar in het verhaal wordt vrij snel duidelijk wat die woorden betekenen. Het leeslint met de stoere Stan maakt het boek helemaal af.
Zo wordt leren lezen een feest!

Ook nieuwsgierig naar Stan en de negen rovers? Bestel dit boek dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...