donderdag 18 februari 2016

Recensie: Anna en de zomer

Anna en de zomer

Auteur: Kathleen Amant
ISBN: 9789044824087
Uitgeverij: Clavis
Prijs: € 12,95
Leeftijd: 2-6 jaar

De boeken van Anna vindt mijn jongste dochter ontzettend leuk. De verhalen zijn herkenbaar voor jonge kinderen. De illustraties eenvoudig maar erg kleurrijk.

In dit boek een verhaal over een heerlijke zomerse dag. Op de linkerbladzijde staat telkens de tekst, op de rechterbladzijde een paginagrote tekening in heldere kleuren.

Anna beleeft voor kinderen hele herkenbare dingen. Ze speelt in de zandbak, plukt kersen, mag in een tentje spelen en lekker picknicken. Het wordt allemaal er leuk geschreven: "grassprietjes kietelen aan haar tenen" en "ik denk dat de bloemetjes ook dorst hebben". Tegelijkertijd ook leerzaam voor kinderen, zo wordt er vermeld dat je een kersenpit niet op moet eten, moet er zonnebrandcrème gesmeerd worden om niet te verbranden en moet je veel drinken als het warm is.

De illustraties nodigen uit om verder te praten. Wat ligt er allemaal in de zandbak? Heb je zelf al eens in een tentje geslapen? Wat neem je mee als je gaat picknicken?

Er zijn al ontzettend veel leuke boeken over Anna verschenen over onderwerpen die goed passen bij peuters/kleuters. Zoals de seizoenen, in de klas, in het verkeer, op de boerderij en is jarig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...