dinsdag 4 oktober 2016

Honden in de auto

Honden in de auto

Auteur: Felix Massie
Illustraties: Emmanuelle Walker
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgeverij Karmijn
Prijs: € 14,95
Leeftijd: 3-6 jaar

Op dierendag is het natuurlijk leuk om over een boek met dieren te schrijven. In dit boek vind je vooral honden, heel veel honden.

De omslag ziet er al lekker vrolijk uit met al die honden in de auto. En dan begint het tellen in het boek. De honden zitten in allemaal verschillende kleurrijke auto's. Van 1 tot 25 honden in één auto. Daarna zelfs 50, dat wordt al lastig tellen. Zeker omdat de honden vrij klein worden afgebeeld.

Op de linkerpagina staat groot het aantal honden met een kleine tekst. Twee opeenvolgende pagina's rijmen op elkaar. Op de rechterpagina zie je de auto afgebeeld met de honden.

Aan het eind van het boek vind je nog wat extra zoekopdrachten om het boek nog een paar keer van voor naar achteren door te kijken. Er is ontzettend veel te zien.

Enige nadeel voor de voorlezer: je moet even oefenen op de hondennamen. Want Xoloitzcuintli's is best een lastig hondenras om uit te spreken. Wat wel weer leuk is, is dat alle hondenrassen ook nog op alfabet staan. 1 Afghaanse windhond, 2 Beagles, 3 Corgi's etc..

Dolenthousiast zijn mijn kinderen niet. Misschien dat jongens het leuker vinden door al die stoere auto's. De extra opdrachten vonden ze wel weer leuk. Het tellen soms wat lastig, want de hondjes zitten soms erg dicht op elkaar in de auto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...