donderdag 29 september 2016

Reis door de tijd 8

Reis door de tijd 8

Auteur: Geronimo Stilton
ISBN: 9789085923459
Uitgeverij: de Wakkere Muis
Prijs: € 24,95
Leeftijd: 9-12 jaar
Serie: Reis door de tijd

In dit boek gaat Geronimo op reis met een tijdreismachine, de Chrononautilus. En uiteraard mag jij als lezer mee op avontuur. De bestemmingen van deze reis? Het oude Egypte, het oude Griekenland, Napels in het jaar 1889 en het oude Japan.

In het boek zit een echte spionnen-/speurlens, hiermee kun je de geheime boodschappen in het boek ontcijferen.

Als eerste worden alle tijdreizigers in het boek aan je voorgesteld. Mocht je nog nooit een boek van Geronimo Stilton hebben gelezen, geen probleem, zo weet je toch over wie het gaat. En dan gaat het beginnen, via allerlei geheimzinnige boodschappen belandt Geronimo in de Chrononautilus. En voor je het weet is hij in het oude Egypte. En wat je daar allemaal leert? Van alles over Sfinxen, Farao's en het leven in die tijd. Ook Geronimo's kennis wordt getest door zijn oude geschiedenisleraar.

In het oude Griekenland doet Geronimo mee aan de Olympische Spelen, als dat maar goed gaat.....

Wil jij ook weten waar de pizza vandaan komt? Neem dan een kijkje in Napels in het jaar 1889. Inclusief recept om zelf thuis te proberen.

En als laatste leer je alles over Samoerai in het oude Japan.

Tijdens het lezen kom je ontzettend veel illustraties tegen. Af en toe klopt er iets niet en mag jij zoeken wat er niet klopt. Achterin het boek vind je nog een handleiding om zelf uitvinder te worden.
Alles bij elkaar ruim 300 pagina's lees- en leerplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...