vrijdag 2 september 2016

De vampierzusjes

De vampierzusjes 1 - Een vriendin om in te bijten

Auteur: Franziska Gehm
Deel 1: Een vriendin om in te bijten
Uitgeverij Holland
ISBN: 9789025111243
Prijs: € 14,50
Leeftijd: 9-12 jaar

Inmiddels is deel 5 uit deze serie verschenen en zijn er al 2 films over de vampierzusjes. Tijd dus om te beginnen in deel 1 van deze serie.

De twee zusjes Daka en Silvania zijn half mens, half vampier. Dat kan leuk zijn, maar ook lastig. Dat laatste is het geval als ze tussen "gewone" mensen gaan wonen en niemand mag weten dat ze vampier zijn.

Ze kunnen dus niet zomaar 's nachts vliegen en ook niet even flopsen (van de ene naar de andere plaats in een seconde). En hoe werkt alles in de gewone wereld? School, roltrappen, het eten alles is anders dan ze gewend zijn in Transsylvanië.

Maar ook zaken die je normaal bij een verhuizing meemaakt komen aan bod: een nieuwe school, nieuwe leraren en het zoeken naar nieuwe vrienden.

De twee zussen moeten echt leren hoe alles gaat en dat zorgt voor humoristische situaties. Vooral als vader vampier erbij komt.


Ik vind het een leuk begin van de serie voor wat oudere meiden (vanaf ongeveer 9-10 jaar). Het bevat, op een paar kleine vleermuisjes na, geen illustraties.

Meer informatie over deze zusjes: www.vampierzusjes.nl
Alle boeken bekijken? Dat kan hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...