dinsdag 13 december 2016

Alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten!

Auteur: Marieke Dijksman & Jasper de Ruiter
Illustraties: Jasper de Ruiter
KNNV Uitgeverij
ISBN: 97890150115797
Prijs: € 29,95
Leeftijd: 4-99

Het Grote Natuuractiviteitenboek is een prachtig boek voor kinderen, maar ook voor ouders, leerkrachten en iedereen die van de natuur houdt.

Wij hebben het boek nu een paar weken in huis en hebben al veel in de natuur kunnen ontdekken en spelen. Op loopafstand van ons huis kunnen we lekker het bos in. Er staan veel leerzame dingen in het boek over planten en dieren. Maar ook spelletjes voor binnen en buiten, zoals op een zandweg boter-kaas-en-eieren spelen met een takjes en bijvoorbeeld steentjes, eikels of dennenappels.

Van de zomervakantie hadden nog schelpen thuis liggen, die konden we ook mooi bestuderen aan de hand van de herkenningskaart in het boek. Dit zijn pagina's met afbeeldingen van allerlei soorten schelpen, maar bijvoorbeeld ook over braakballen, bladeren en vogels die je in de tuin kunt zien.

Het is een leuk en leerzaam boek. Er staan ontzettend veel dingen in om zelf te maken. Ik denk dat wij deze week dennenappels met pindakaas gaan maken voor de vogels. Eerst het bos in dennenappels zoeken en dan smeren met pindakaas. Het leuke is dat je daarna kunt kijken welke vogels dit lekker vinden.

Voorlopig zijn we nog lang niet uitgekeken in dit boek. Elk seizoen kun je weer nieuwe dingen ontdekken.

Dit mooie boek is natuurlijk ook leuk om met de feestdagen cadeau te geven, geschikt voor de hele familie. Je kunt het hier bestellen.


1 opmerking:

  1. Hallo Marion, ik heb mijn Challenge voltooid met jawel hoor ook kinderboeken. “Lekker makkelijk” kreeg ik soms te horen, maar ik vind kinderboeken gewoon leuk, ze hebben een prettig lettertype en ik lees ze omdat ik èn juf ben geweest en inmiddels oma van vijf kleinkinderen. Ik ben nu bezig in: “De jongen op de berg door John Boyne”. Ik volg je nu op Hebban 

    BeantwoordenVerwijderen

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...