donderdag 5 januari 2017

Ons mooie voedselboek

Ons mooie voedselboek

Auteur: Lisette de Jong / Ria de Jong
Illustraties: Jenny Lindhout
ISBN: 9789050115834
KNNV Uitgeverij
Prijs: € 19,95
Leeftijd: vanaf ongeveer 6 jaar voorlezen, zelf lezen vanaf ongeveer 8 jaar.

Dit boek was een feest van herkenning, maar gelukkig hebben we ook veel nieuwe dingen over voeding geleerd. Met een aardbeien kweker, een molen en diverse boerderijen in de buurt weten we al best wat voeding. Het is ontzettend leuk om op de fiets te stappen en aardbeien te halen en naar de molen te gaan om meel te kopen.

Maar wat natuurlijk nog leuker is, is nieuwe dingen ontdekken. Zo hebben wij geleerd hoe een banaan in Nederland komt (wat een werk!), over eten uit de zee, over kippen, aardappels en boerenkool. Alles wordt heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd. De illustraties zorgen dat alle kleine stukjes tekst een mooi geheel worden. Je ziet bijvoorbeeld de aardappels onder de grond groeien, hoe de maag en darmen van een koe eruit zien.

Het is een groot boek vol met weetjes, recepten (de eiersalade is erg lekker, de rest moeten we nog testen) en leuke vragen.

Het is een boek dat je elke keer weer kunt pakken. Ik las hem samen met mijn dochters (6 en 7 jaar), ze vinden het een erg leuk boek, vooral door de illustraties kun je dingen duidelijk aan ze uitleggen. Oudere kinderen kunnen het natuurlijk zelf lezen, er staan zeker voor oudere kinderen ook erg interessante dingen in.

Een aanrader voor iedereen die aan kinderen meer wil leren over voedsel. Je kunt het boek hier bestellen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...