zondag 1 november 2015

Recensie: Oma Boef en Mr Stink

Oma boef          Mr Stink

Oma Boef
Auteur: David Walliams
Illustraties: Tony Ross
ISBN: 9789044820645
Uitgeverij Clavis
Prijs: € 15,95

Mr Stink
Auteur: David Walliams
Illustraties: Quentin Blake
ISBN: 9789044818451
Uitgeverij Clavis
Prijs: € 17,95

De boeken van David Walliams worden ook wel Roald Dahlachtig genoemd. En na het lezen van deze twee boeken kan ik zeggen dat ook ik die mening deel. De karakters in de boeken zijn erg beeldend omschreven en ook de tekeningen van de verschillende illustratoren passen hier zeer goed bij.
Ook leuk is dat de schrijver zich regelmatig tot de lezer richt, soms met een opdracht. De verhalen zitten vol humor,

In Oma Boef moet Ben elke vrijdag bij zijn saaie naar kool stinkende oma logeren. Zijn ouders zijn te druk met andere ballroomdansen. Ze willen dat hij ook gaat dansen, maar Ben wil liever loodgieter worden. Uiteindelijk blijkt zijn oma toch niet zo saai te zijn als hij dacht en wil hij tot verbazing van zijn ouders zo vaak mogelijk naar haar toe. En dan beleven ze samen de meest spannende avonturen die je maar kunt bedenken.

In Mr Stink is er een eenzaam meisje Chloe. Ze woont met haar vader, moeder en zus, maar heeft het idee dat ze niet zo goed is als haar fantastische zusje. Ook op school vindt ze het niet leuk. Op een bankje in het park zit elke dag een zwerver met zijn hond. Niemand praat met hem, niemand komt in de buurt, want hij stinkt. Toch besluit Chloe met hem te gaan praten en zo ontstaat er een verrassende vriendschap tussen haar en Mr Stink.

Beide boeken gaan in op problemen die kinderen kunnen hebben, pesten, je eenzaam voelen. Maar uiteindelijk blijkt dat er ook oplossingen zijn en dat niet alles is wat het lijkt.

Zeer geschikt voor jongens en meisjes vanaf 8/9 jaar om zelf te lezen.
Er zijn nog meer boeken geschreven door David Walliams. HIER kun je ze vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...