vrijdag 8 november 2019

Winterhuis hotel





















Auteur: Ben Guterson
Vertaald door Imme Dros
Uitgeverij Leopold
Illustraties: Chloe Bristol
ISBN: 9789025876074
Prijs: € 17,99
Leeftijd: 9-12 jaar

Toen ik zag dat het tweede deel van Winterhuis Hotel in de winkels ligt, bedacht ik me dat ik nog niets over het eerste deel had geschreven. En dat is zonde, want ik heb genoten van dit mooie boek.

De hoofdpersoon in dit boek is Elizabeth Somers. Elizabeth woont (en dan vindt ze niet zo leuk) bij haar oom en tante. Ze houdt erg van boeken lezen en puzzelen. Aan het begin van de kerstvakantie komt ze thuis en vindt ze een briefje op de deur met instructies.

"Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar Winterhuis Hotel"

Dit is het begin van het spannende avontuur dat ze gaat beleven in het Winterhuis Hotel. Het hotel is groot, mysterieus en vol geheimen. Maar er ontstaan ook vriendschappen. Er wordt gepuzzeld, geprobeerd raadsels op te lossen en wat dacht je van een immense bibliotheek waar je uren in rond kunt dwalen? En als heerlijk extraatje een snoepkeuken met hemelse zoetekauwtjes. Alles wordt uitgebreid omschreven, zodat je je een goed beeld kunt vormen van het prachtige hotel.

Aan het begin van elk hoofdstuk zie je er een woordladder staan. Heb jij al eens woordladders gemaakt? Misschien kun je zelf wel een kortere woordladder maken?
Ook leuk om in de klas te doen: wie maakt de kortste woordladder?

In het boek mooie zwart-wit illustraties, waardoor het soms nog spannender wordt.

Zeker lezen dit boek, lekker op de bank, dekentje, kop warme chocomelk en wegdromen in het Winterhuis hotel (en het vervolg natuurlijk).

Deel 2: De geheimen van
Winterhuis hotel ligt
nu in de boekhandel!
















Via onderstaande links kun je de boeken bestellen, of stap eens de lokale boekhandel binnen!

Deel 1: Winterhuis Hotel  en Deel 2: De geheimen van Winterhuis Hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

What the h@ck!

Auteur: Maria Genova Uitgeverij Kluitman Prijs: € 12,99 Leeftijd 9-99 jaar Al vaker zag ik het boek voorbijkomen...