dinsdag 14 juni 2016

Toekie en Miezemuis

Afbeelding van dit boek

Auteur: Dennis van Middendorp
Illustraties: Lida Grootboerle-Davelaar
ISBN: 9789402225174
Prijs: € 13,95

Een bonte toekan en een stoere muis zijn allebei alleen. Totdat ze samen in de modder spelen en besluiten om vrienden te worden. Zo begint het het avontuurlijke boek over Toekie en Miezemuis. En dat in de modder spelen is voor kinderen een leuk begin van het boek, want dat willen ze zelf ook wel doen.

Toekie neemt Miezemuis mee op zijn rug om te vliegen. Ze gaan naar de waterval en ontdekken daar een schatkaart met een opdracht. Ze moeten letters zoeken bij verschillende dieren in het bos en in de oceaan. Tijdens hun speurtocht maken ze veel nieuwe vrienden. Het zit vol verrassingen en leuke ontdekkingen. Zeker geen standaard avonturenverhaal.

Het is een heerlijk boek om voor te lezen, het is spannend, maar ook erg leerzaam. Kinderen willen graag weten hoe het verder gaat en vinden het erg leuk dat er elke keer weer nieuwe vrienden bijkomen. Vriendschap en elkaar helpen zijn erg belangrijk in dit boek. Als je iets beloofd, moet je je belofte nakomen. Ook is het niet erg dat je anders bent dan anderen. En wat ook erg belangrijk is, ze hebben ontzettend veel plezier met elkaar.

Moeilijke woorden worden gelijk in de tekst uitgelegd. Het boek is voorzien van kleurrijke illustraties.

Ook erg fijn: in dit boek wordt alles netjes gevraagd en er wordt ook dankjewel gezegd! Ik merk dat dat nog weleens vergeten wordt...

Het enige jammere aan het boek: de zachte kaft. Misschien ooit nog in hardcover?

Meer informatie over het boek kun je vinden op de website: www.toekiemiezemuis.nl
Daar vind je ook informatie over het bestellen van dit boek.
Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar Cliniclowns.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...