vrijdag 24 juni 2016

Luna's Flopfeest

Plaza Patatta 11 - Luna's flopfeest

Auteur: Nanda Roep
Illustraties: Silvester
Uitgeverij Nanda
ISBN: 9789490983451
Prijs: € 15,00
Serie: Plaza Patatta deel 11
Leeftijd: 9-12 jaar

Luna's Flopfeest is een graphic novel. Misschien is de term bij jullie onbekend, maar het is een boek met tekst en veel plaatjes (zoals Leven van een Loser en Dagboek van een muts).

Het is deel 11 in de serie, maar ook als je de eerdere tien delen niet hebt gelezen is het leuk om dit deel te lezen. Af en toe staat er een verwijzing in naar een eerder deel, maar ook zonder dat je die gelezen hebt is het verhaal goed te volgen.

In dit boek wordt er een klassenfeest georganiseerd in de klas van Luna. Het thema, sprookjes, heeft zij bedacht. Ook dat ze als heks wil gaan. Maar dan blijkt dat alle meisjes als prinses gaan. Wat doe je dan? Moet je meedoen met de rest, of toch doen wat je zelf graag wilt? Een groot dilemma als je in groep 8 zit. Gelukkig is Luna creatief en ook haar familie leert haar dat niet alles te koop is.

Het boek is erg grappig en makkelijk te lezen. De leuke illustraties van Silvester passen goed bij de tekst. Je ziet de gedachten en belevenissen van Luna goed terug in de illustraties.

Neem ook eens een kijkje op de website voor meer informatie over deze serie: www.plazapatatta.nl. Vol met recepten, knutseltips, kleurplaten en natuurlijk informatie over de boeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...