vrijdag 20 mei 2016

De spiegel der duisternis

13 Zwaarden 1 - De spiegel der duisternis

Auteur: Thea en Geronimo Stilton
ISBN: 9789085923428
Uitgeverij: de Wakkere Muis
Prijs: € 13,95
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Geen muizen dit keer in een boek van Geronimo en Thea Stilton. In de Spiegel der Duisternis gaan vier jonge tovenaarsleerlingen op een missie. Ze moeten de strijd aangaan met kwade magiërs om Fantasia te redden. Lang geleden zijn er 13 zwaarden verborgen in Fantasia en nu is de tijd gekomen om deze weer te vinden voordat ze in verkeerde handen vallen.

Zodra je begint met lezen zit je heerlijk in het spannende verhaal. De belangrijkste personages worden eerst aan je voorgesteld, zodat je gelijk een beeld hebt van hun persoonlijkheid.

In de missie moeten de leerlingen leren samenwerken. Ook moeten ze vertrouwen krijgen in zichzelf om de opdracht te voldoen.

In dit deel is het tovenaarsleerling Ondine die zichzelf moet overwinnen om de zwaarden, die horen bij haar hoofdzwaard, te vinden.

Dit is het eerste deel van de serie de 13 zwaarden. Het is dus geen afgerond verhaal. Het is spannend en leuk voor kinderen om kennis te maken met het fantasy genre. De hoofdpersonen zijn 2 jongens en 2 meisjes. Het is dus voor zowel jongens als meisjes leuk om te lezen.

Enige nadeel: het wachten op het volgende deel.....

Wil je ook vast het eerste deel van deze serie lezen? Bestel het boek dan snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...