maandag 6 maart 2017

Secret Scouts deel 1

Secret Scouts-serie - Secret Scouts en De Verloren Leonardo

Deel 1: Secret Scouts en de verloren Leonardo
Auteurs: Dennis en Wendel Kind (Kind Kind)
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601398
Prijs: € 12,95
Leeftijd: 9-12 jaar

De cover zal de liefhebber van spannende boeken en geschiedenis al aantrekken. Secrets Scouts klinkt natuurlijk al lekker geheimzinnig. En de afbeeldingen maken ook dat je nieuwsgierig wordt naar het verhaal.

In het voorwoord krijg je al een lesje geschiedenis over Leonardo da Vinci. Daarna kom je gelijk in het avontuurlijke verhaal terecht. Lisa en Sophie zijn twee zussen, ze wonen Oudelijst vlakbij de broers Jack en Tom. Als de zussen een vreemde schets van een oude buurvrouw krijgen gaan ze op onderzoek uit. En daarmee begint dit spannende avontuur van de vier Secret Scouts. Met vier personages die allemaal verschillend zijn. De ene is heel ondernemend, de ander denkt eerst na voordat ze wat doet. Het zijn twee jongens en twee meisjes, waardoor het ook niet echt een jongens- of meidenboek is.

Als lezer krijg je een heerlijk lesje geschiedenis en een flinke dosis spanning en avontuur. Aangepast aan de huidige tijd, met bijvoorbeeld het gebruik van mobieltjes en apps, dus geen oubollig avonturenboek. Het is vlot geschreven en moeilijk weg te leggen. Vol verrassende verhaallijnen en niet voorspelbaar. Een mooi boek voor iedereen dus.

Ik heb het met veel plezier gelezen en zal het ook zeker aanraden om aan te schaffen voor de schoolbibliotheek. Ook deel 2, Secret Scouts en de vermiste president, heb ik inmiddels gelezen. Dit is een heerlijk vervolg op het eerste deel. Hierover later meer.

Hier een link waar je de boeken kunt bestellen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...