dinsdag 6 november 2018

Dit is Nederland

Dit is Nederland
Auteur: Mack
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044826463
Prijs: € 19,95
Serie: Wondere Wereld
Leeftijd: vanaf 5 jaar

Een tijd terug won ik dit boek (samen met nog 4 andere boeken van Uitgeverij Clavis). Het is een leuk boek met veel informatie over Nederland.

Het boek is verdeeld in verschillende onderdelen: Wat maakt Nederland beroemd, Strand, zee en duinen, Lekker smullen, Prachtige plekjes en beroemde Nederlanders.

Elk onderwerp heeft op de linkerpagina een foto, met een informatieve tekst. Op de rechterpagina vindt je nog een foto en een vraag/zoekopdracht. De mooie foto's worden extra leuk door de  toegevoegde illustraties.

Het is een boek met heel veel verschillende onderwerpen. Beroemde schilders, Anne Frank, stamppot, molens, Nijntje, de Efteling en nog veel meer leuke en interessante weetjes over ons eigen land. Het gaat over Nederland zoals het nu is, maar er is ook een stuk geschiedenis in verwerkt.

Het is een erg geschikt boek om voor te lezen en te bekijken. Kinderen zullen veel dingen herkennen. De vragen in het boek zijn echt geschikt voor wat jongere kinderen. De informatieve tekst is ook geschikt om zelf te lezen door wat oudere kinderen. Die zullen de vragen wat kinderachtig en makkelijk vinden.

De informatie per onderwerp is niet heel uitgebreid, toch wordt er in de kleine stukjes al veel belangrijke informatie gegeven. Mocht je toch meer willen weten over een onderwerp, dan zul je een ander boek moeten pakken.

Wij genieten nog steeds af en toe van dit boek. Als we ergens geweest zijn, bijvoorbeeld op de kaasmarkt, is het leuk om in dit boek te kijken wat erover geschreven wordt.

Dit boek hoort bij de serie Wondere Wereld. Andere boeken uit deze serie zijn bijvoorbeeld Sterren en planeten, Grootse gebouwen en Zoveel mooie eilanden.

Ben je ook enthousiast geworden? Je besteld deze leuke boeken via onderstaande link:

- Dit is Nederland - Wondere Wereld
- Andere boeken uit de serie Wondere Wereld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kasper wordt een kip

Auteur: Sam Copeland Illustraties: Sarah Horne Uitgeverij: Gottmer Leeftijd: 8-12 jaar I...